Senin, 23 Juni 2008

Siapa Yang Melepaskan Anjing?


Bahan: Akrilik atas kanvas Size: 30cm x 40cm Tahun: 2008

Kata pepatah “Seperti melepaskan anjing tersepit” . Kerana simpati atau ada niat tersembunyi akibatnya kita lupa sifat si anjing. Anjing hanya setia pada tuannya. Kalau sang anjing dibiarkan melolong-lolong kerana tersepit maksudnya tuannya yang membiarkannya atau tuannya dah tak mahukannya lagi, sebab itu dibiarkan.
Sebelum melepaskan anjing yang tersepit fikirkanlah dan bersedialah kemungkinannya. Jangan nanti sang anjing mengigit pula.
Apa lagi kalau anjing itu rupanya bukan anjing sebenar, tetapi manusia yang berselindung di sebalik topeng anjing... Ingat anjing binatang yang setia pada tuannya tetapi manusia makhluk berakal yang penuh muslihat dan tidak terduga...


4 komentar:

pyan mengatakan...

Laa... Ade... Hang kat sini ropanya... Puas aku cari!

Free kalu ziarah la blog aku yg dah lama x update ni... Ataupun hang emel aku kat sini: pyanayp@yahoo.com atau sofianishak@gmail.com. Nanti aku bagi fon no aku...

Wish ya all da best!
Salam...

Mansungkei™ mengatakan...

salam... cantik stroke hang... painting tu nak jual ka...

adeputra mengatakan...

Salam
Kalau berminat boleh hubungi aku. Semua painting memang nak di jual
016-6110609

w a k a r a d e s i g n mengatakan...

salam ade.